Dancefest Kotka 12.-13.5.2016

DFhorisontaltikettiW750px


Dancefest Kotka -tapahtuma on kaksipäiväinen, 12.-13.5.2016. Ohjelmistossa on tanssiesityksiä, tanssielokuvia, breakdancejamit ja milonga. 
Facebook logo on linkki tapahtuman facebook-sivulle: https://www.facebook.com/events/1731888623764518/
Dancefest Kotka -facebooktapahtuma. Käy tykkäämässä, ja osallistu samalla kisaan.
.

To 12.5.2016

KAUPPAKESKUS PASAATI
klo 17.30-19.00 Argentiinalaisen tangon tutustumiskurssi
Kurssilla tutustutaan argentiinalaiseen tangoon, ja tuokion jälkeen harjoituksia voi jatkaa ravintola Kairossa. Opettajina Kari ja Karoliina Kiiski. Kurssi pidetään kauppakeskus Pasaatissa torinpuoleisen uloskäynnin läheisyydessä olevan apteekin vieressä, portaiden yläpäässä. Kurssille on vapaa pääsy. Tiedustelut boomtowndance (ät) gmail.com.

RAVINTOLA KAIRO: Dancefest Kick-Off 
Vapaa pääsy + naulakkomaksu. Ohjelma:

klo 19.30 Convivium
on tanssi- ja ruokaesitys pöytään tarjoiltuna. Tanssiteoksessa neljän ruokalajin illallinen toimii vertauskuvana rakkaussuhteen eri vaiheille. Latinankielen sana Convivium (con-vivo) tarkoittaa yhteiseloa, mutta viittaa myös juhla-ateriaan. Taiteilijakollektiivi Boomtown Dance on jälleen luonut teoksen laajalle yleisölle – rakkauden ja ihmissuhteiden tematiikka on ajatonta ja koskettaa kaikkia ikäpolvia.

Puolituntisessa teoksessa tanssija-koreografit Beniamino Borghi ja Marttaleena Nikkari hyödyntävät fyysisen teatterin ja nykytanssin liikekieltä, ja käyttävät esityksessä tarjoiltua ruokaa välineenä liikkeen ja tunteiden tutkimusmatkalla. Esitykseen kuuluvat olennaisena osana myös Tomi Pekkolan vahvistettu äänimaailma, sekä yhdysvaltalaisen ruokataiteilija Carmen C. Wongin teosta varten suunnittelemat ruokalajit.

Koreografia: Beniamino Borghi ja Marttaleena Nikkari
Esitys: Boomtown Dance -ryhmän Beniamino Borghi, tanssi, Marttaleena Nikkari, tanssi, ja muusikko Tomi Pekkola
Kesto: noin 30 min

n. klo 20.00 alkaen Milonga
Argentiinalaisen tangon levytanssit

Huom! Convivium-esitysaikaa on myöhäistetty. Tilaisuuteen on vapaa pääsy + naulakkomaksu.
Huom, huom! Varaamme aitiopaikan kahdellekymmenelle ensimmäisenä paikalle saapuneelle katsojalle, jotka esittävät Dancefest-tapahtuman henkilökunnalle tullessaan perjantain 13.5.2016 Dancefest-lipun teatteriin. Aitiopaikalla istuville tarjoillaan esitykseen liittyviä makupaloja. Osta siis lippu jo torstaina, ja saavu ajoissa paikalle!

 

Pe 13.5.2016

KOTKAN KAUPUNGINTEATTERI

klo 15-17 Breakdancejamit teatteritalon pääovilla

Lattia on yleisölle avoin breakdance-tapahtumassa, jonka hostaa Street Culture Club. Mukana myös dj.

 

klo 19 Naapuri-näyttämö, Boomtown Dance -tanssigaala:

Immigrant

Neil Owensin ja Thomas Freundlichin uusi tanssiteos haastaa ajatuksen siitä, että traditiomme ovat omiamme. Muuttoliikkeiden seurauksena traditiot sekoittuvat ja saavat vaikutteita toisistaan.

”On vaikea perustella minkään vakiintuneen filosofisen, uskonnollisen tai eettisen teorian pohjalta sitä, että ihmisiä pitäisi kohdella eri tavoin vain siksi että he ovat syntyneet toisella puolen valtakunnanrajaa.”  – Jacob Appel, filosofi ja aktivisti

Teoksen päähenkilö on tuuliajolla, keskellä musiikin aavaa äänenvahvistetulla kuormalavalla. Teoksen koko tanssi tapahtuu tässä rajoittuneessa tilassa; muistojen, mielikuvien äänen ja vimmaisen liikkeen myrsky luo oman universuminsa tyhjyyden keskelle. Kansan- ja maailmanmusiikin, bluesin ja rockin sointimaailmaa livenä yhdistävä teos sulauttaa myös nyky- ja steppitanssin estetiikkaa.

Konsepti, koreografia ja musiikki: Thomas Freundlich & Neil Owens
Kesto: noin 20 min

 

Cold Storage

Cold Storage on tanssielokuva pohjoisesta ystävyydestä. Erakkona lumisella, jylhällä rannalla elävä mies tekee jään alta erikoisen löydön. Hänen maailmansa muuttuu kertarysäyksellä eikä entiseen ole enää paluuta. Tarina kerrotaan tanssilla ja musiikilla ilman vuorosanoja.

Ohjaus ja kuvaus: Thomas Freundlich
Koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Eero Vesterinen & Valtteri Raekallio
Musiikki: Kimmo Pohjonen
Editointi: Jukka Nykänen
Lavastaja: Aino Koski
Pukusuunnittelija: Venla Takkinen
Tuottaja: Aino Halonen
Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö (SES), YLE, Loikka-tanssielokuvafestivaali

Kesto: noin 9 min

 

60secondsdance

Dancefest-näytöksessä nähdään kansainvälisessä 60secondsdance-kilpailussa Pohjoismaissa palkittuja minuutin mittaisia elokuvia.

Kesto: noin 12 min

 

Aikuisten joukkue

Aikuisten joukkue on esitys, jossa nykytanssia myötäilevään liikekieleen ovat uineet vesiliikunnasta tutut elementit. Huumorilla höystetyssä koreografiassa esiintyy tanssia harrastavia aikuisia kahdesta tanssikoulu Studio Dance Pitin ryhmästä.

Koreografia: Anu Itkonen
Esitys: Kehitysryhmä Kaakao ja K20-­ryhmä
Kesto: noin 3,5 min

 

Veljesrakkaus

Veljesrakkaus (Brotherly Love) on humoristinen kuvaus veljesten vuorovaikutuksesta ja sisarusrakkauden rajuistakin ilmemenemismuodoista tummasävyisten sarjakuvien tyyliin.

Esityskonsepti, koreografia, äänen ja lavastuksen suunnittelu: Henry Holopainen ja Neil Owens
Kesto: noin 4 min

 

Untouchable

Tunnemmeko koskaan toista? Onko kahden ihmisen välinen yhteys vain kuvitelmaa? Untouchable on teos läheisyydestä, kaipuusta, etäisyydestä, kosketuksesta ja koskettamattomuudesta. Se on kahden ihmisen tanssi asioista, joille ei ole sanoja, hetkistä joina aika pysähtyy, kokemuksista jotka haihtuvat kuin uni aamun valossa.

Koreografia: Thomas Freundlich
Esitys: Minttu Pietilä ja Thomas Freundlich
Kesto: noin 10 min

———

Väliaika

———

Suuri näyttämö:

Transit

Ooppera Skaalan Transit-esitys on nykyoopperaa ja -tanssia sekä ambientmusiikkia yhdistävä teos. Kolmen klassisen laulajan ja neljän tanssijan produktiossa tyhjä odotustila on metafora elämän välitilanteille, hetkille ennen muutosta, lähtemistä, menetystä tai uutta alkua. Odotustilassa ihminen joutuu kohtaamaan paitsi toisen ihmisen, myös itsensä.

Musiikillisesti Transit rakentuu unenomaisen ambientkudelman, polveilevien vokaalilinjojen ja urbaanien äänimaisemien vuoropuhelulle. Tanssijoiden ja laulajien liike tapahtuu arkisen ja äärimmilleen tyylitellyn rajapinnassa; kohtaamisia, hyvästelyitä, pieniä tapahtumia jotka täyttävät ja rytmittävät ajanvirtaa, odottamisen painetta joka purkautuu intensiiviseen liikevyöryyn.

Ohjaus ja lavastus: Janne Lehmusvuo
Musiikki: Ooppera Skaala
Sävellystyöryhmä: Thomas Freundlich, Mia Heikkinen, Laura Heinonen, Janne Lehmusvuo, Essi
Luttinen, Visa Oscar
Koreografia: Thomas Freundlich
Äänenjohtaja: Essi Luttinen
Äänisuunnittelu: Sakari Kiiski
Valosuunnittelu: Harri Peltonen, Miika Riikonen
Projisoinnit: Janne Lehmusvuo, Miika Riikonen
Pukusuunnittelu: Tyra Therman
Pukuompelu: Ellinora Kasvi, Liinu Annastiina Kinnunen
Tuottaja: Aija Kelly
Yhteisömanageri: Arttu Silvast
Viestintä: Nora Norrlin
Esiintyjät:
sopraano Mia Heikkinen
sopraano Laura Heinonen
mezzosopraano Essi Luttinen
tanssija Tanja Illukka
tanssija Riku Koskinen
tanssija Mervi Märkälä
tanssija Minttu Pietilä
tanssija Iida Tuliainen

Kesto: 70 minuuttia, ei väliaikaa

———

klo 21.30 Teatteriravintola:

Festariklubi
Festariklubin musiikista vastaa ylistetty Saltbodan Radio, joka kestitsee juhlayleisöä valikoimalla eri genrejä kuten soul, funk, reggae, disco, swing. Klubilla svengataan niin harvemmin kuullun rytmimusiikin että freesien uusien raitojen tahtiin. Klubikonseptin on luonut Noheva Luova Osuuskunnan muotoilijat.

Saltbodan Radio on dj-kollektiivi, joka on soittanut vuotuisen kesäshown Loviisan Laivasillalla vuodesta 2008. Vinyylejä arvostava Saltbodan Radio suhtautuu musiikkiin intohimolla ja on aina tutka päällä uusien tanssilattian täyttävien biisien löytämiseksi.

Klubilippu sisältyy Dancefest-lipun hintaan. Erikseen ostettuna klubilippu 10 € + naulakkomaksu. Klubilipun voi ostaa ovelta klubin alkaessa tai ennakkoon: https://holvi.com/shop/Dancefest/

 

LIPUT

12.5. Argentiinalainen tangotunti Pasaatissa ja Dancefest Kick-Off ravintola Kairossa maksuton

13.5. Dancefest-lippu teatteriin 25 € + naulakkomaksu 2 €

Lippumyymälä avoinna: ti–pe 11–17 ja 2 h ennen esitystä, p. 05 234 4199. Varauksia ja tiedusteluja myös sähköpostitse teatteriliput@kotka.fi.

Liput voi myös varata, ostaa ja tulostaa Tiketistä www.tiketti.fi. Myyntiehdot ja palvelumaksut löytyvät palveluntarjoajan nettisivuilta.

13.5. Klubilippu 10 € teatteriravintolaan sisältyy Dancefest-lipun hintaan. Erikseen ostettuna klubilipun voi ostaa teatteritalon ovelta (Keskuskatu 15, Kotka) klubin alkaessa + naulakkomaksu 2 €, tai netistä ennakkoon: https://holvi.com/shop/Dancefest/

 

Muutokset mahdollisia!

Järjestäjä: Kaakon tanssi ry Kotkan Kaupunginteatterin kanssa

 

päivitys 14.12.2015: lisätty teostietoja ja korjattu linkkejä
päivitys 24.3.2016: täydennetty ja tarkennettu ohjelmatietoja, lisätty fb-sivun osoite
päivitys 12.4.2016: residenssiesitys peruttu, tilalle tulee tanssielokuvia, lisätty fb-tunnus
päivitys 14.4.2016: täydennetty ja tarkennettu ohjelma- ja lipputietoja
päivitys 20.4.2016: tarkennettu tangokurssin pitopaikka

Mainokset