Dancefest Kotka 22.5.2015

Dancefest Kotkan Kaupunginteatterissa 22.5.2015

Dancefest Kotka -tapahtumassa pe 22.5.2015 klo 19 nähdään tanssitaidetta Kotkan Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Ohjelmistossa on kaakon tanssitaiteilijoiden toteuttamia näyttämöteoksia ja tanssia valkokankaalla. Ensiesityksessä on muun muassa Boomtown Dance -ryhmän ja Kymi Sinfoniettan jousikvartetin esitys Acts Deeply Voiced Sibeliuksen musiikkiin sekä odotettu Thomas Freundlichin ja Neil Owensin satamakaupungin maisemiin sijoittuva steppielokuva Dripping Tap. Liput 18 €.

 

OHJELMA

Unohduksen tanssi, koreografia Heli Kärki

Duetto muistamisesta ja unohtamisesta, menneisyydestä ja nykyhetkestä. Mitä muistan ja mitä haluan unohtaa? Missä muistoni sijaitsevat? Entä kun en enää muista, kuka silloin olen? Jäljellä on tämä hetki. 15 min

Työnarkomaanin tango, koreografia Beniamino Borghi

Loviisan tanssiopiston tanssiryhmä Loviisa Open Dance Company esiintyy. 10 min

Carbon Soul, koreografia Neil Owens

Joissakin kulttuureissa uskotaan että miekalla on sielu. Se on taottu tekijänsä tahtoon, saanut tulikasteensa ja sammutettu pysyvään olotilaan, hiottu yhtä tarkoitusta varten. Epäpuhtauksista tulee sen vahvuus, se on anteeksiantava paineen alla, selkeä aikeissaan.

Carbon Soul –soolotanssiteos tuo näyttämöllisen estetiikkaa, johon on haettu innoitusta elokuvan mestareilta kuten Akira Kurosawa ja Masaki Kobayashi. Tanssi herättelee mielikuvia metallin käsittelemisestä tulipesän kuumuudessa, pakottamisesta alasimen ja vasaran välissä ja veden viilentävästä vaikutuksesta. Miekalla on tietoisuus tulevasta tehtävästä. 12 min

Dripping Tap, tanssielokuva (ohjaus Thomas Freundlich ja Neil Owens)

Thomas Freundlichin ja Neil Owensin ohjaama tanssilyhytelokuva Dripping Tap heittää päälaelleen steppielokuvien perinteisen estetiikan. Nykytanssin liikekielelle käännetty taidokas steppi viedään pois salongeista ja estradeilta urbaaniin maisemaan, jopa painovoimaa uhmaten sen pystysuorille pinnoille. 10 min

Suuntana ylöspäin – Street Culture Club, dokumenttielokuva (ohjaus Hiski Hämäläinen)

Breikkiporukka Street Culture Clubin jäsenet kertovat mitä battle vaatii breikkarilta ja mikä heitä ajaa harrastamaan vaativaa tanssia. Dokumenttielokuvassa käydään battlematkalla Italiassa lappeenrantalaisen ryhmän mukana.

Street culture club ry aloitti vuonna 2007 katukulttuurikerhona, ja vuonna 2011 rekisteröidyn yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää hip-hop ja katukulttuuria Lappeenrannassa ja Kaakkois-Suomessa. Yhdistys on alusta asti keskittynyt erityisesti breikkauksen eli breakdancen edistämiseen järjestämällä kansallisia ja kansainvälisiä breakdance-kilpailuja Lappeenrannassa. Kerhon alla toimii kaikki Hip-Hopin neljä elementtiä: breikki, dj, räp, graffiti sekä beatbox. Kerhon jäsenet ovat kilpailleet ja esiintyneet ympäri Suomea ja Lappeenrantaa. 21 min

Acts Deeply Voiced, koreografia Beniamino Borghi

Sibeliuksen Voces Intimae -sävellykseen tehty koreografia neljälle tanssijalle kertoo käyttäytymisestä julkisessa ja henkilökohtaisessa tilassa, ja siitä miten oleminen muuttuu kun ei tiedosta että kukaan katsoo, ja miten silloin kun yksityisyys on otettu pois. Tanssijoiden lisäksi estradille nousee Kymi Sinfoniettan muusikoista koostuva jousikvartetti Voces Intimae Quartet. 40 min

AULASSA

Meet Our Bboys, dokumenttielokuva (ohjaus Hiski Hämäläinen)

Dokumentti kertoo breakdancesta, eli suomalaisittain breikistä. Elokuvan päähenkilö on breikkaja Karl “Dyzee” Alba, joka on kehittänyt yleishyödyllisen pisteytysjärjestelmän breakdancekilpailuihin, jotta kilpailusta tulee reilumpaa – onhan pelissä usein myös rahapalkinnot, ja kilpailut monelle tanssijalle ainoita tapoja ansaita elantoa. Nyrkkeilyottelussa on kriteerinsä, miksei breikissäkin? Elokuva on palkittu muun muassa New York International Film Festivalilla vuonna 2012. 25 min

Esitysajat ja järjestys ovat ohjeellisia. Muutokset mahdollisia.

ESITYS

Loviisa Open Dance Company eli LODC/Loviisanseudun tanssiopisto
Voces Intimae Quartet
Boomtown Dance eli
Beniamino Borghi
Marttaleena Nikkari
Heli Kärki
Neil Owens
+ Aleksi Lavaste

JÄRJESTÄJÄ

Kaakon tanssi ry yhteistyössä Kotkan Kaupunginteatterin kanssa
Tuottaja Ulla Wirzenius

13.3.2015 edit: Lisätty meet the Bboys; muutettu tapahtuman kuvausta
9.4.2015 edit: Lisätty Suuntana ylöspäin – Street Culture Club, Meet Our Bboys siirretty aulaan

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s